Енглески језик

31. октобра одржан је угледни час из енглеског језика.

Тема часа :Halloween/Festivals

Одељење:6/2

Наставник: Нена Најденов Божилов

download

Методички подаци о часу

Предмет: Енглески језик

Тема часа: Festivals

Наставна јединица: Halloween

Време:  31.10.2013 -четвртак, први час,

Тип часа: вежбање

Наставне методе: дијалошка и демонстрациона

Облици рада: фронтални, групни и индивидуални рад

Циљеви:

образовни: учење нових речи и израза, разумевање и давање одговора, употреба нових речи у говорној и писаној форми

-васпитни:подстицање ученика на комуникацију, стицање нових знања из области културе других земаља, подстицање ученика и развијање способности да учествују у раду и оспособљавање за рад у паровима

-функционални: подизање нивоа комуникације и логичког закључивања

Наставна средства: штампани материјал са речима и укрштеницом, флеш картице, папир за прављење джек о лантерн декорације, маказе и селотејп.

Литература: интернет

www.britishcouncil.org/learnenglishkids

www.allkidsnetwork.com

Часу присуствују и стручни сарадници:

  1. Биљана Живковић
  2. Лела Стојковић
  3. Јелена Вејновић

Ток  часа

       -Уводни део- 15 мин.

Наставник упонзнаје ученике са темом часа а то су Празници.

Игра асоцијације-Ученици треба да погоде о ком је празнику реч.Када погоде

реч откривају који је празник у питању. (Реч –бундева а у питању је празник “Ноћ Вештица“).It’s celebrate on 31st October every year.People usually wear costumes and masks and play some interesting games.

  -Главни део часа-20 мин

Наставник покушава да сазна  колико ученици знају о овом празнику. Када се слави,шта се обично носи и које земље га славе?

Наставник упознаје ученике тако што им чита текст везан за наставну јединицу на српском језику.Текст:

    Halloween води порекло од античког Келтског фестивала Samhain. Келти, који су живели пре 2000 година на територији данашње Ирске, Уједињеног Краљевства и северне Француске, славили су Нову годину првог новембра. Овај дан је означавао крај лета и жетве и почетак хладне зиме, доба године које се често повезивало са смрћу. Келти су веровали да се на ноћ пре Нове године мртви појављују у облику духова. Они би остављали храну и вино испред врата како би спречили да духови уђу у њихову кућу, а сами би излазили маскирани у духове. Хришћанска црква је претворила Samhain у All Saints Day  или All Hallows у 8. веку. Вече пре тога је названо All Hallows’ Eve, што је касније скраћено у Halloween. Данас се овај празник прославља у Великој Британији, Америци и многим другим земљама. Посебно је интересантан за децу која се тога дана маскирају, иду од врата до врата и узвикују “trick or treat”  што у преводу значи „смицалица или посластица“. Halloween је постао прави породични празник, јер тада родитељи заједно са својом децом украшавају улазна врата својих кућа, праве бундеве, учествују у прављењу костима и припремају колаче разних облика и фигура. У школама се праве приредбе, а поред песмица и глуме, организује се и игра која се зове Apple bobbing. Игра се састоји у томе да се деца такмиче ко ће зубима ухватити јабуке које плутају по површини у посуди напуњеној водом.

 Након тога их упознаје са новим речима(путем флеш картица)  везане за обичаје,одећу,игре и вокабуларом који се користи на тај дан.Детаљно се упознају са играма “Trick-or-treat i Jack-o-lanterns“.Када се упознају са вокабуларом, ученици добијају радне листиће које треба да попуне. На листићима се налазе речи и сличисе које треба да допуне и повежу.Наставник проверава како су ученици урадили.

      -Завршни део часа-10 мин

Прављење Jack-o-lanterns декорације. Ученици добијају празне листиће на којима треба да нацртају делове лица: очи и нос. Након тога прате упутства наставника који им демонстрира. Када заврше добијају по једну свећицу коју треба да убаце испод декорације. Ову активност обављају и стручни сарадници који прате час.

Предавач: Нена Најденов Божилов

Материјал:

 Картице са новим речима

small-halloween2-words

Провера научених речи:

Worksheet

Advertisements

One thought on “Енглески језик

Одговори!

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s