Директор

1-2ДАМИР С. ЖИВКОВИЋ, дипломирани историчар. 

  БЛОГ   ПОРТФОЛИО .

Дамир С. Живковић се налази на месту директора школе од 15. октобра 2006. године.

Након завршене основне школе у родној Азањи и Паланачке гимназије уписао је студије на Филозофском факултету Универзитета у Београду на одељењу за историју. Дипломирао је јула 2006. године завршивши студије са просечном оценом 8,25. У међувремену је «просветарски хлеб» почео да зарађује као наставник на одређено време у ОШ «Олга Милошевић» да би се, у години дипломирања, запослио у ОШ «Радомир Лазић» у Азањи. Од 2011. године радио је и као предметни наставник у Паланачкој гимназији, а на почетку школске 2015/2016. године преузео је и део часова у ОШ «ХРШ» у Смедеревској Паланци. Стручни испит за лиценцу поседује и исти је положио 2010. године.

Похађао је значајан број семинара, а један је и од аутора и реализатора Програма стручног усавршавања под називом „Унапређење наставе историје“. Активан је при Друштву историчара «Стојан Новаковић» задужен за послове организације школских такмичења на свим нивоима.

Као сарадник у Издавачкој кући „НОВИ ЛОГОС“ из Београда радио је на осмишљавању приручника за наставнике како у основној школи тако и у гимназији. Уједно је и резензент два гимназијска уџбеника и Збирке задатака за завршни испит. Као аутор потписује Уџбеник и Радну свеску за предмет Природа и друштво за четврти разред.

Из своје обилне педагошке праксе истиче изузетне резултате својих ученика на Републичким такмичењима из историје (два државна првака, два освајача другог места и три освајача трећег места) као и успехе Рукометне секције чији је био један од руководилаца у периоду од 2009. до 2015. године. Иза себе има значајан број ауторских академија и програма посвећених историјским догађајима, превасходно у вези са Великим ратом, а посебно истиче: «У славу и част предака и отаџбине» , «Из Србије С љубављу», «Пут јунака и страдалника», «Тамо далеко на Крфу и Виду» и многе друге.

Сарађује и са бројним НВО као наставник у летњим школама и камповима. Био је координатор наставник тима у Летњој школи „Свети Сава“ истоименог Центра за Србе у расејању (5 пута) и наставник у „Школи пријатељства“ НВО „Наша Србија“ (три пута).

У последње време истиче се на пољу снимања кратких филмова у вези са историјатом школе, а покретач је и видео «Школског дневника» у ОШ «Радомир Лазић» путем којег ученици обавештавају све заинтересоване друштвене структуре о догађањима у школи.

Одликује се и великом активношћу рада на интернету и поседује напредни ниво рада на рачунару. За себе каже да је «ратник модерних технологија». Уређује неколико стручних интернет сајтова.

Advertisements

Одговори!

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s