Такмичење у оријентирингу за млађе разреде

Такмичење се одржава за сваки разред понаособ и екипе се формирају у оквиру разреда. Свака екипа се састоји од 4 члана. Један од услова је да екипа буде мешовита (девојчице и дечаци). Програм за млађе разреде, од првог до четвртог:                                                                                           

– Старт је на игралишту                                                                                                              

Poligon zmija– У парку на једној од контрола екипе морају да прођу Полигон Змија (Задатак екипе је да пређе постављени полигон тако што ће између себе поставити три балона (4 ученика). Учитељи (два) ће у врећама имати већ надуване балоне,и помоћи ће деци да поставе балоне између себе. Све то раде на улазу полигона. Успешно извршен задатак је када екипа прође полигон а ниједан балон не падне и не пукне. Деца не смеју да додирују балоне рукама. На излазу полигона оверавају КТ и настављају даље)                                      

Poligon Pikado– На другој контроли је Полигон за Пикадо (Деца долазе до постављене мете (две пикадо мете), свака у посебно обележеном боксу. Учитељи (два) бележе резултат сваке екипе у већ припремљене спискове. Укупан збир погођених кругова донеће бонус секунде ( један круг-једна секунда))                                                                                                          

– На трећој, последњој, контроли је Полигон Сто са лоптицама (Учитељи (два) на два постављена стола имаће и залепљене усправне картоне са две рупе. Задатак чланова екипе је да у што краћем времену, сваки по једну лоптицу и покушај, пробаци кроз рупу на картону,тако да лоптицом прво ударе у сто па пробаце кроз рупу на картону. Учитељи бележе сваки погодак у већ припремљене спискове. Сваки погодак-10 секунди бонус времена)                                                               

– Рачуна се укупно време и бонус време са полигона. Победник је екипа која пронађе све контролне тачке и има најмање укупно проведено време на стази и додато или одузето бонус време.

На основу свега прогласиће се у сваком разреду по једну најбоља екипу која ће бити награђена и играчкама. По три првопласиране екипе у сваком разреду биће награђене дипломама.

Циљ такмичења и дружења са оријентирингом је да ученици науче како могу да се сналазе у природи уз помоћ карте и компаса показујући спретност и брзину на полигонима како би у најкраћем времену решили проблеме на полигонима. Циљ нам је да кроз разоноду и игру заинтересујемо децу да заволе спорт у природи и рекреацију.

диплома

Advertisements

One thought on “Такмичење у оријентирингу за млађе разреде

Одговори!

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s