Такмичење у оријентирингу за старије разреде

Такмичење се одржава за сваки разред понаособ и екипе се формирају у оквиру разреда. Свака екипа се састоји од 4 члана. Један од услова је да екипа буде мешовита (девојчице и дечаци).

Програм за старије разреде, од петог до осмог:        

– Старт је на игралишту                                                                                                              

DSC_8983– Предвиђене су три контроле са таблама на којима су питања из биологије, географије и математике (наставници припремају за сваки разред по десет питања на која ученици могу да дају кратке одговоре. На табли испред кт биће исписани бројеви од 1 до 10. Свака екипа долази на кт и бира број питања које му наставник поставља. Наставник код себе има списак екипа и бележи одговор (тачан-нетачан). Задатак из математике екипе решавају и предају наставнику на преглед. Наставник накнадно проверава решење и бележи у списак екипа (тачно – нетачно))                                          

kosarka-lopta01– На последњој контроли – Физичко васпитање – Кошарка (Екипа долази до коша (који је уједно и кт) где наставник са списком екипа и кошаркашком лоптом организује сваког члана екипе да учествује у игри кошарке. Сваки члан има право на један покушај бацања у кош. Пети и шести разред бацају из круга за слободна бацања, а седми и осми са линије слободног бацања. Сваки погодак доноси по 10 секунди бонус времена (умањење од укупног времена))               

– Рачуна се укупно време и бонус време са полигона. Победник је екипа која пронађе све контролне тачке и има најмање укупно проведено време на стази и додато или одузето бонус време.

На основу свега прогласиће се у сваком разреду по три најбоље екипу које ће бити награђене дипломама. Прогласићемо и три најбоље екипе од свих учесника од петог до осмог разреда и оне ће бити награђене и медаљама. Чланови најбоље екипе биће награђени и спортским патикама.

Циљ такмичења и дружења са оријентирингом је да ученици науче како могу да се сналазе у природи уз помоћ карте и компаса показујући брзину размишљања како би у што краћем времену решили задата питања и задатке из школског градива.

диплома

Advertisements

One thought on “Такмичење у оријентирингу за старије разреде

Одговори!

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s