ПОНОС НАШЕ ШКОЛЕ 2013/2014.

Како је то већ обичај у нашој школи, на Видовдан је одржан у локалном Дому културе Општи родитељски састанак. Трећу годину заредом његов неизоставни део јесте и манифестација „Понос наше школе“ на којој се истичу успеси наших ученика у текућој школској години. У уметничком делу програма представиле су се наше ученице: Теодора Јанчић, Тијана Анђелковић и Јелена Кељаћ. Овај родитељски састанак био је подељен у три дела. У првом делу педагог Биљана Живковић приказала је рад школе кроз бројке, а потом су посетиоци имали прилику да погледају један кратак филм о активностима наше школе и ученика у текућој школској години.

Слађана Јелић, директор
Слађана Јелић, директор

У другом делу програма присутнима се обратила директор школе Слађана Јелић исказавши одушевљење постигнутим резултатима који обавезују за следећу школску годину истакавши да је било тешко очекивати премашивање резултата од претходне школске године што је се ипак десило. „Претходна школска година била је изузетно успешна. Наших 16 различитих ученика је учествовало на 4 различита Републичка такмичења, а имали смо и једног државног првака. Били смо веома задовољни тим резултатом надајући се да ћемо га у некој скоријој будућности поновити. На срећу, али пре свега захваљујући знању и добро успостављеним темељима у самој школи, резултат од претходне школске године је надмашен. На Републичким такмичењима име наше школе потписано је било укупно 22 пута поред имена 16 различитих наших ученика који су учествовали на 5 различитих Републичких такмичења. Било нас је на историји, хемији, књижевној олимпијади, географији и на Државном рукометном првенству. Поносно смо изговарали име наше школе у: Аранђеловцу, Лесковцу, Пожаревцу, Сремским Карловцима, Кикинди и свим осталим местима у којима су се наши ученици такмичили. Захваљујући ученицима и њиховим наставницима о нашој школи говорило се широм наше Отаџбине. Томе би требало додати и успехе наших ученика на окружним и општинским такмичењима.“

Глумци
Глумци

Прво су представљени чланови Драмске секције и њихова „Лилипутанска свадба“ која је на овогодишњем МАДЕС-у, по мишљењу жирија, проглашена најбољом представом. То су све ученици другог и трећег разреда: Јована Петровић, Божидар Ковачевић, Невена Васиљевић, Ивана Адамовић, Јована Радомировић, Стефан Батинић, Марија Талијан, Никола Аранђеловић, Урош Пантелејић и Милица Пантић. Са њима је на постављању представе радио учитељ Игор Радовановић, а помагала му је наставница ликовне културе Јелена Младеновић Агатоновић.

Потом су представљени ученици који су учествовали на Окружним такмичењима: ученици 4. разреда Михаило Маричић и Марија Марковић (математика), а Вељко Пантелејић и Урош Пантелејић, ученик 3. разреда,  похваљени су на овогодишњем такмичењу „Мислиша“. На Окружном такмичењу из географије учествовао је Филип Громовић, ученик 7. разреда, а Марко Батинић, ученик 5. разреда учествовао је на Окружном такмичењу из историје. Списку окружних такмичара требало би додати и Јелену Кељаћ која је учествовала на Окружним такмичењима из хемије и књижевности, Лену Јелић, која је учествовала на Окружним такмичењима из хемије и на смотри „Шта знаш о саобраћају“, Мају Марковић. која је учествовала на Окружном такмичењу из хемије, Андријану Јелић, која је учествовала на Окружном такмичењу из књижевности, и Александру Вулићевић која је учествовала на Окружном такмичењу из хемије.

ПОНОС ШКОЛЕ 2013/2014
ПОНОС ШКОЛЕ 2013/2014

Уследило је и представљање учесника републичких такмичења. Сви учесници републичких такмичења биће награђени књигом.То су: Александра Вулићевић која је учествовала на ТРИ републичка такмичења (Књижевна олимпијада, географија и историја), а један поен ју је делио и од учешћа на републичком такмичењу из хемије. Њена другарица из школске клупе Андријана Јелић учествовала је на Републичким такмичењима из хемије и историје, а  Ненад Јелић на републичком такмичењу из хемије. Поред Александре и Андријане на републичком такмичењу из историје учествовале су још 4 ученице из осмог разреда: Катарина Мратинковић, Невена Аврамовић, Тамара Радисављевић и Јелена Кељаћ која је на овом такмичењу освојила ДРУГО место што представља највећи успех на такмичењима ове школске године. Историчари су, поред поменутог поклона, добили и још један од предметног наставника.

Рукометашице
Рукометашице

Неизоставни део манифестације „Понос наше школе“ већ трећу годину заредом јесте и истицање успеха наше женске рукометне секције. И оне су ове године отишле корак даље освојивши ДРУГО место и сребрну медаљу на Државном првенству основних школа Србије које је одржано децембра месеца у Кикинди. Оне су на путу до овог великог успеха елиминисале екипе основних школа из: Смедеревске Паланке, Велике Плане, Радинца, Бора, Петровца на Млави, Чачка, Лесковца и Каћа. Чланице екипе награђене су по једном плакетом као знак сећања на ове велике успехе. Екипу су сачињавале: Јелена Кељаћ, Тамара Радисављевић, Катарина Мратинковић, Катарина Бајкић, Милица Пантић, Теодора Витић, Маја Марковић, Тијана Пантић, Тања Илић, Лена Јелић, Катарина Вулићевић и капитен Јована Радовановић. Захваљујући свему наведеном наша екипа је проглашена и за најбољу школску екипу у 2013. години на територији општине Смедеревска Паланка. При рукометној секцији веома су активне и Кристина Пантић, Тијана Радисављевић, Тијана Пантић.

Директор Слађана Јелић је такође прозвала и уручила захвалнице наставницима који су припремали ученике за републичка такмичења: Слађана Јелић (Српски језик), Бојана Маринковић (рукометна секција), Владимир Стојковић (географија), Иван Матејић (хемија) и Дамир С. Живковић (историја и рукометна секција).

Ових 38 ученика награђена су једнодневним наградним излетом који ће бити реализован 01. јула 2013. године. Они ће са својим наставницима обићи престоницу наше Отаџбине- град Београд. Директор Слађана Јелић је такође прозвала и уручила захвалнице наставницима који су припремали ученике за републичка такмичења: Слађана Јелић (Српски језик), Бојана Маринковић (рукометна секција), Владимир Стојковић (географија), Иван Матејић (хемија) и Дамир С. Живковић (историја и рукометна секција).

У завршном делу програма уручене су награде и признања најбољим ученицима осмог разреда. О награђеним ученицима осмог разреда више у тексту: УЧЕНИК ГЕНЕРАЦИЈЕ.

На самом крају изражена је жеља да се резултат барем понови следеће школске године.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Advertisements

One thought on “ПОНОС НАШЕ ШКОЛЕ 2013/2014.

Одговори!

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s