Дечја недеља у нашој школи

d181d0b2d0b0d0bad0be-d0b4d0b5d182d0b5-d181d180d0b5d19bd0bdd0bed0b3-d0bbd0b8d186d0b0-d187d183d0b2d0b0-d198d0b5d0b4d0bdd0b0-d0bfd0bed180Стручно веће за разредну наставу  је пре почетка Дечје недеље направила план активности и све су у потпуности и успешно реализоване. Овогодишњи програм активности обележавања био је под мотом „Свако дете срећног лица, чува једна породица“. Дечја недеља се сваке године одржава у месецу октобру, са циљем скретања пажње јавности на децу и младе, на дете као носиоца права, на потребе деце у породици, друштву и локалној заједници, на њихово право да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење потенцијала.

DSC_8789У понедељак је отворена Дечја недеља пријемом првака у Дечји савез Србије којима су подељени беџеви и Добродошлице. У Дому културе у Азањи је одржан и квиз знања у коме су учествовали ученици од 1. до 4. разреда и родитељи. У занимљивом дуелу екипа: „Мама“, „Тата“, „Бата“ и „Сека“ наши такмичари су показали знања из математике, српског језика, географије, спорта, опште културе, музике…

DSC_8819Уторак је био предвиђен за ликовну радионицу. Вредни ђаци и њихови родитељи су у двочасовном дружењу израдили оригиналне, креативне и дивне радове. Ипак закључак свих присутних је да су тог дана учионице биле некако веселије, светлије, веће… и свака је била испуњене осмесима, радошћу, љубављу, срећом ђака, родитеља и учитеља.

DSC_8884У среду је организован маскенбал. У својим оригиналним креацијама ученици млађих разреда и деца из ПУ „Чика Јова Змај“ заједно са својим учитељима и васпитачима су прошетали центром села. У Влашком Долу осим ученика и родитељи су представили своје креације и маске.

DSC08802За четвртак је била планирана позоришна представа у извођењу позоришта из Смед. Паланке, која је нажалост, због болести главног глумца, отказана и биће реализована у недељама које долазе.

За крај Дечје недеље остављене су активности у којима смо сви, од најмлађих до најстаријих, уживали. Тако је у 10 часова школско двориште било испуњено многобројним такмичарима свих узраста. У спортским такмичењима између родитеља, деце и учитеља није било победника, али је победио спортски дух, дружење и жеља за здравим и срећнијим детињством.

DSC_8913Хвала деци и родитељима наше школе на дивном дружењу. Све активности су пропраћене и забележене „оком“ камере и фотографа, а нама остаје само да се хвалимо да смо имали изузетно лепу Дечју недељу и да обећамо да ће свака наредна бити још лепша.

учитељи ОШ „Радомир Лазић“

ФОТОГРАФИЈЕ ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ:

*Излет у Смедеревску Паланку и посета позоришту

*Квиз

*Ликовна радионица

*Маскенбал

*Спортски дан

Advertisements

Одговори!

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s