Државно такмичење из историје

ab (25)Цела Рађевина и Крупањ били су место окупљања најбољих историчара седмог и осмог разреда на Државном такмичењу. Намерно или не, догодило се да очи и мисли целе Србије буду усмерене ка Крупњу истих дана и 2014. и 2015. године. Прошле године са неверицом и тугом посматрали смо како водена бујица носи све пред собом, а ове године преко 500 ученика из целе Србије допутовало је у Крупањ на Државно такмичење из историје. Управо због поплава прошлогодишње Државно такмичење није одржано у Крупњу како је било планирано.

ab (42)Такмичење је одржано 16. маја 2015. године,а домаћин је била основна школа „Боривоје Ж. Милојевић“. Сам догађај је по свему историјски јер је ово било прво Државно такмичење у Крупњу из неке области. На Свечаном отварању све присутне ученике и наставнике поздравио је директор школе домаћина Драган Благојевић и председник општине Крупањ проф. Раде Грујић, а обратио се и проф. др Момчило Павловић, председник Друштва историчара Србије.

ab (15)Нашу школу представљале су: Александра Вулићевић, Андријана Јелић, ученице осмог разреда, као и Тијана Радисављевић. Највреднији резултат постигла је Тијана Радисављевић, ученица седмог разреда ОШ „Радомир Лазић“, која је освојила ТРЕЋЕ МЕСТО. И остале ученице су квалитетно урадиле тест, али су остале без пласмана.

ab (11)При уручивању награда најуспешнијима овогодишњег такмичења проф. др Момчило Павловић је нагласио да су сви такмичари већ самим доласком до овог нивоа такмичења доказали да су постигли много у сваком облику школовања и живота.

Резултати Републичког такмичења 7. разред
Резултати Републичког такмичења 8. разред

Такмичење смо искористили и како би посетили знаменитости ових крајева, које до сада нисмо имали прилике да посетимо, као што су Соко град и цркву у Добром потоку.

Advertisements

Одговори!

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s