ПОНОС НАШЕ ШКОЛЕ 2014/2015.

2 (1)Како је то већ обичај у нашој школи, на Видовдан је одржан у локалном Дому културе Општи родитељски састанак. Четврту годину заредом његов неизоставни део јесте и манифестација „Понос наше школе“ на којој се истичу успеси наших ученика у текућој школској години. У уметничком делу програма учествовали су ученици осмог разреда као и солиста Тијана Анђелковић. Овај родитељски састанак био је подељен у три дела. У првом делу педагог приказан је рад школе кроз бројке, а потом су посетиоци имали прилику да погледају један кратак филм о активностима наше школе и ученика у текућој школској години.

У другом делу програма присутнима се обратила директор школе Слађана Јелић исказавши одушевљење постигнутим резултатима који обавезују за све наредне школске године апострофирајући велики успех који је постигла Драмска секција.

DSC02644На почетку је наша Тијана Анђелковић новчано дарована од стране Српске православне цркве тј. храмова са подручја општине Смедеревска Паланка будући да је награђена првом наградом на конкурсу ”Отац” који су расписали Светосавско звонце и Фонд јединства православних народа из Москве – Одељење за Србију. Истовремено је и вероучитељ Бојан Стојадиновић даривао седам најактивнијих ученика осмог разреда поклонивши им по један примерак Светог писма Новог завета.

DSC02662Потом су представљени чланови Драмске секције. Ове школске године Драмска секција пише неке од најблиставијих страница свог постојања. Прошле године „Лилипутанци“ су били први на МАДЕС-у, а ова школска година је започела освајањем другог места на фестивалу „Враголасте позориштарије“ у Паланци. Круна успеха дошла је на самом крају школске године када је азањска „Лилипутанска свадба“ проглашена најбољом представом на Међународној смотри сценског учитељског стваралаштва у организацији Друштва учитеља Лесковац. То су све ученици трећег и четвртог разреда: Јована Петровић, Божидар Ковачевић, Невена Васиљевић, Ивана Адамовић, Јована Радомировић, Стефан Батинић, Марија Талијан, Никола Аранђеловић, Урош Пантелејић, Александра Јоветић и Никола Новаковић. Са њима је на постављању представе радио учитељ Игор Радовановић, а помагала му је наставница ликовне културе Јелена Младеновић Агатоновић.

Након овога на сцени су се појавили ученици који су учествовали на различитим окружним такмичењима: Александра Јелић, Марија Марковић, Михајло Ђорђевић и Марко Батинић учествовали су на Окружном такмичењу из историје. Марко је освојио и треће место на поменутом такмичењу. Александра Јелић, ученица петог разреда, такође је остварила пласман на окружна такмичења из српског језика и математике. Ученица трећег разреда Јована Петровић на овогодишњем такмичењу „Мислиша“ освојила је треће место. На Окружном такмичењу из хемије учествовао је Матеја Милојевић, Маја Марковић, Александра Вулићевић и Тијана Радисављевић. Наша ученица Маја Марковић је остварила пласман и на оба окружна такмичења из српског језика: књижевна олимпијада и познавање српског језика и језичке културе, док је на окружном такмичењу из географије учествовала Александра Вулићевић.

Потом су представљени успеси на спортским такмичењима. На бини су се појавили чланови екипе која је освојила друго место на школском-општинском такмичењу KIDS ATHLETICS у организацији АК „Јасеница“ из Смед. Паланке. То су: Јована Петровић, Божидар Ковачевић, Стефан Батинић, Александра Јоветић, Лука Рацковић, Игњат Батинић, Огњен Палић, Милица Минић, Филип Минић и Јована Батинић. Иза њих појавиле DSC02667су се и наше рукометашице које су ове школске године стигле до финала Међуокружног такмичења. Уз то оне су и званичне вицепрвакиње ЛМК „Запад“ за узрасну категорију Ж-2000 и 9. екипа у Србији. На бини са пехарима појавиле су се: Теодора Витић, Јована Радовановић, Катарина Вулићевић, Тијана Пантић, Маја Марковић и Тијана Радисављевић. Рукометашице су за све своје успехе од школе награђене једном плакетом.

DSC02672Уследило је и представљање учесника републичких такмичења. Сви учесници републичких такмичења награђени су књигом. Најмлађе међу њима су ученице шестог разреда Теодора Ћосић и Александра Јоксимовић које су оствариле пласман на Републичко такмичење из предмета Техничко и информатичко образовање. На Републичкој Књижевној олимпијади учествовале су: Александра Вулићевић и Андријана Јелић. На Републичком такмичењу из хемије учествовао је Ненад Јелић, а на Државном такмичењу из историје учествовале су Александра Вулићевић, Андријана Јелић и Тијана Радисављевић. Тијана је остварила и највреднији резултат ове школске године освојивши ТРЕЋЕ МЕСТО.

У завршном делу програма уручене су награде и признања носиоцима Вукових диплома и најбољим ученицима осмог разреда. О награђеним ученицима осмог разреда више у тексту: УЧЕНИК ГЕНЕРАЦИЈЕ.

DSC02701Сви наведени ученици награђена су једнодневним наградним излетом који ће бити реализован у седмици која следи. Директор Слађана Јелић је такође прозвала и уручила захвалнице наставницима који су припремали ученике за републичка такмичења, а то су: Слађана Јелић (Српски језик), Бојана Маринковић (рукометна секција), Игор Радовановић (Драмска секција), Јелена Вејновић (Техничко и информатичко образовање), Иван Матејић (хемија) и Дамир С. Живковић (историја и рукометна секција).

На самом крају изражена је жеља да се резултат барем понови следеће школске године.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Advertisements

Одговори!

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s