Дечја недеља у Влашком Долу

DECIJA-NEDELJA-PLAKATОвогодишња Дечја недеља одржана је под слоганом „ПОДРШКА ПОРОДИЦИ НАЈБОЉА ПОДРШКА ДЕТЕТУ“. У ту сврху спровођене су активности како у централној школи, тако и у издвојеним одељењима. У извојеном одељењу Основне школе „Радомир Лазић“ у Влашком Долу поводом Дечје недеље одржане су бројне активности у сарадњи са родитељима и децом из вртића ПУ „ Чика Јова Змај“.

На почетку смо ученике и њихове родитеље ангажовали у радионици „ Дечја права и обавезе“Циљ радионице је био да се деца и родитељи упознају са дечијим правима која су прописана Конвенцијом о правима детета. Радило се у мешовитим групама. Свака група је добила задатак да разради и објасни по једно право( стихом,цртежом или…), а такође и да на основу добијеног права излиста и запише које су наше обавезе које се односе на то право. Након рада по групама ( 30 минута) свака група је предствила свој рад ,а затим се дискутовало на задату тему и износили закључци.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Другог дана смо у ликовној радионици под називом„ Лутка од варјаче“ правили баш њих. У мешовитим групама (деца и родитељи) организован је рад,односно прављење лутке од варјаче и другог материјала. Маштовитост родитеља и деце је дошла до изражаја,тако да су користећи различите материјале ( крпице, вуницу, вату,свилу, картоне, салвете, дугмад…) дошли до оригиналних производа. Свака група је направила по 2-3 лутке. Након завршених радова, групе су представиле свој рад.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Среда је била дан за Маскенбал. Оригинално и веома маштовито урађене маске и костими уз креативније представљење. Деца су се свако на свој начин представила бројној публици тј. родитељима и мештанима села. Победника нисмо бирали, јер сви су победници.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Четвртак је, по првобитном плану,требало да буде дан цртања на асфалту, али како то временски услови нису дозволили, организована је модна ревија, а акценат стављен за фризуре, па је назив ревије и био „Шиз фриз“. Родитељи су на лицу места најпре правили фризуре својој деци, а затим су се деца представила. У оквиру ове активности, била је организована још једна активност, наиме како је дан раније договорено, група родитеља је у школи месила и пекла крофне, тако да су се сви присутни након ревије засладили и почастили.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Завршни дан је био Спортски дан, а пошто временски услови нису дозволили да се опробамо у спортским активностима, у учионици су организоване „Игре без граница“.

Како је срећна породица и породично окружење главни и основни услов да деца буду весела,насмејана ,срећна и то да је наша школица ( како је од мила сви зовемо) продужена рука породице ,а уједно и највећа подршка породици и деци, онда можемо закључити да је циљ Дечије недеље у потпуности остварен,ако се зна да је свакодневно у свим активностима учествовало од 20 до 25 родитеља ,а у школи и вртићу има укупно 44- оро деце (има и оних родитеља који имају два детета, „заједнички родитељи“).

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Како је срећна породица и породично окружење главни и основни услов да деца буду весела, насмејана, срећна и то да је наша школица ( како је од мила сви зовемо) продужена рука породице, а уједно и највећа подршка породици и деци, онда можемо закључити да је циљ Дечје недеље у потпуности остварен. Томе у прилог иде и чињеница да је свакодневно у свим активностима учествовало од 20 до 25 родитеља, а у школи и вртићу има укупно 44-оро деце (има и оних родитеља који имају два детета, „заједнички родитељи“).

Овом приликом се захваљујемо свим родитељима на сарадњи!!!

Учитељица Бојана Маринковић.

Advertisements

Одговори!

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s