Дан школе 2016.

Наша школа успешно је привела крају програм обележавања великог јубилеја- 165 година свог постојања. Овом приликом желимо да се захвалимо свима који су узели учешће у свим активностима које смо организовали: ученицима, наставницима, родитељима, гостима и др. Април месец цео је био испуњен различитим активностима, а све у циљу достојног обележавања веома важног јубилеја којим се може похвалити мали број школа у нашој Србији. 

Обележавање смо започели последњег дана марта месеца организацијом трибине „Памтим, дакле постојим“ посвећене годишњици бомбардовања од стране НАТО пакта. Наш гост је био пензионисани пуковник Дани Золтан. (више о том догађају на овој страни).

Највећи број активности организован је у седмици од 18. до 22. априла. Првог дана приказан је музичко-сценски програм под називом „The talent show“ у организацији наставница страних језика: Нене Најденов Божилов (Енглески језик) и Јелене Богдановић (Француски језик). Ученици су на сцени локалног Дома културе показали своје вештине у игрању, певању и другим активностима. Читав програм је реализован на енглеском и француском језику.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Другог дана организован је турнир у малом фудбалу. На турниру су учествовале три екипе: екипа наше школе, екипа ОШ „ђорђе Јовановић“ из Селевца те екипа ОШ „Вук Караџић“ из Смедеревске Паланке. Иако је турнир био пријатељског карактера, поменућемо да је победник била екипа из Селевца која је на пенале у финалу победила екипу из Паланке. Након овога одиграна је и ревијална утакмица запослених у нашој школи. Резултат је био нерешен. 

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

У среду је гошћа наше школе била Александра Нинковић Ташић која је одржала предавање о Михајлу Идворском Пупину. Присутни су имали прилику да чују веома занимљиву причу о Михајлу И. Пупину, а велики део предавања је била права ексклузива за све присутне. Александра Нинковић Ташић је председник Образовно-истраживачког друштва Михајло Пупин, интеркултурни амбасадор Унеско клуба Универзитета Сорбона, аутор Пупин меморијалног пројекта у земљи и региону те организатор преко тридесет предавања и трибина у читавој Србији, али и Црној Гори, Мађарској, Републици Српској. Покретач је и реализатор медијске пупинизације и обележавања Пупинове године на националном нивоу (2014.) Аутор је изложбе „ПУПИН- ОД ФИЗИЧКЕ КА ДУХОВНОЈ РЕАЛНОСТИ“ у Историјском музеју Србије.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

У вечерњим часовима Историјска секција наше школе приказале је Јавни час о учешћу Србије у Великом рату са посебним освртом на велико страдање у Албанској голготи под називом „Пут јунака и страдалника“. Ово је било друго приказивање у Азањи, а укупно 7 уопште .

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Централно обележавање Дана школе било је заказано за 21. април, дан када је наша школа основана давне 1851. године. Приказан је пригодан програм у препуној сали Дома културе који је осмислила наставница српског језика Анђелка Васиљевић уз помоћ учитељице Сузане Јанчић (школски хор) и наставника Дамира С. Живковића (техничка подршка). У програму су учествовали ученици свих разреда. Требало би нагласити и да је у просторијама школе била организована изложба ученичких радова, а организован је и ликовни (млађи разреди) и литерарни конкурс (старији разред) на тему наше школе. Најбољи радови ученика су награђени пригодним наградама.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Последњег дана радне седмице приказана је позоришна представа наше Драмске секције „Со вреднија од злата“ у режији учитеља Игора Радовановића. 

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

И најпосле последњег радног дана пред одлазак на Васкршњи распуст наша школа је организовала концерт ученика МШ „Коста Манојловић“ из Земуна. На концерту су наступили Јелена Кељаћ, ученица II разреда,  и Алекса Мирковић, ученик IV разреда, који чине и дуо „Аструм“. Ово двоје талентованих хармоникаша су у класи мр Данијеле Ракић. Више о овоме на следећој вези.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Ми закључак нећемо изводити, препуштамо читаоцима и гледаоцима да сами изведу закључак.

Advertisements