„Пут јунака и страдалника“

1Пред око стотинак ученика и наставника ОШ „Радомир Лазић“ и мештана Азање данас је у поменутој школи одржан Огледни-јавни час посвећен Албанској голготи. Час је реализован по замисли предметног наставника историје Дамира С. Живковића, а реализовало га је 13 ученика седмог и осмог разреда. Час је назван „Пут јунака и страдалника“. У реализацији часа учествовали су: Марко Талијан, Александар Талијан, Тамара Поповић, Тијана Радисављевић, Димитрије Јелић, Теодора Јанчић, Александра Јоксимовић, Александра Ранковић, Теодора Ћосић, Јована Батинић, Матија Витић, Немања Поповић и Марко Никодијевић. На овај начин азањска школа је и обележила јубилеј- 100 година од Албанске голготе јер је управо на данашњи дан (15. јануара 1916.) Никола Пашић, председник владе Краљевине Србије, завапио за помоћ код Савезника. Вапај Србије чуо је најпре руски цар Николај Други Романов који је већ 18. јануара запретио изласком из рата уколико се Србима не помогне у Албанији. Ученици су кроз нарацију, стихове и песму дочарали један од најтежих периода српске историје уз пригодну мултимедијалну презентацију.

3 (5)Историјска секција ОШ „Радомир Лазић“ овим путем се захваљује свима који су испратили овај догађај, а нарочито локалним медијима: ТВ Јасеница, која је и снимила цео догађај, интернет порталу „Паланка данас“ те „Паланачким варошким новинама“ (штампани и електронски медиј).
План Историјске секције у наредном периоду јесте приказивање овог јавног часа и у другим основним школама у ближој околини.
Advertisements

Одговори!

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s