Наша школа- партнер Недеље парламентаризма

1-1Недељу парламентаризма, по други пут, организовале су Народна скупштина Републике Србије у сарадњи са иницијативом „Отворени парламент“. Она представља серију догађаја који за циљ имају боље повезивање и упознавање грађана и грађанки Србије са радом Народне скупштине.

Основна школа „Радомир Лазић“ из Азање је била овогодишњи партнер па је у оквиру Недеље парламентаризма организовала посету за 27 својих ученика Дому Народне скупштине Републике Србије на Дечјем дану. Дечjи дан отворила jе заменица председника Oдбора за права детета Mилена Бићанин, а у наставку програма присутнима се обратио Далибор Стоjановић из Дечjег културног центра Београда, док су ученици Oсновне школе „Влада Aксентиjевић“ извели интерактивну монокомедиjу „Mали принц“, Стефана Mичановића. Током обиласка ученици су били у прилици да погледају изложбу „Шта за мене значи парламент?“ и учествују на едукативној радионици.

dsc03116Сутрадан, 9. новембра 2016. године, организована је трибина, за ученике 7. и 8. разреда. под називом „Парламентаризам у Србији током ХIХ и ХХ века“. Трибину су као модератори водили Дамир С. Живковић, дипл. историчар, и Сава Самарџић, МА историчар. Трибина се бавила питањима постанка, развоја и значаја Народне скуштине у држави Србији.

Овогодишњи слоган „Недеље парламентаризма“ гласио је „Имате реч“.

Више о свим активностима везаним за „Недељу парламентаризма“ можете прочитати на: http://www.nedeljaparlamentarizma.rs/

Слике из Београда

Снимак Трибине

Слике са трибине

Advertisements

Одговори!

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s