Семинар у нашој школи

DSC03195Основна школа «Радомир Лазић» из Азање и „KLETT друштво за развој образовања“ организовали су семинар под називом „Тематски дан- наставник истраживач и практичар“ (кат.бр. 453).

Општи циљ семинара, чија су циљна група наставници предметне и разредне наставе у основној школи, јесте унапређивање наставничких компетенција за коришћење иновативног, практичног, тематског, интердисциплинарног приступа планирању наставног процеса. Семинар је имао и за циљ да допринесе развоју способности учесника да разумеју, креирају и имплементирају практичне задатке којима ће подржавати тематско планирање наставе у школи и проналазити ефикасне начине сарадње свих наставника. Уједно полазници семинара су оспособљени да подстичу и развијају различите менталне процесе ученика и омогућавају лакше стицање функционалних знања коришћењем тематског, интегративног приступа настави.

Полазници семинара су планирали тематску наставу како кроз тематске недеље тако и појединачне тематске дане. Израђиване су скице сценарија тематског дана и недеље, а потом су исте и презентоване осталим учесницима. Рад је био пленарни и групни.

DSC03258
Реализатори семинара

Аутори и реализатори семинара биле су:  Биљана Тодоровић, педагошки саветник, професор разредне наставе у ОШ „Бранко Радичевић“ (Лугавчина) и Mаја Оклобџија Слијепчевић, школски психолог у Техничкој школи (Смедерево).

Семинару је присуствовало 20 наставника ОШ „Радомир Лазић“ и 10 наставника из ОШ „Брана Јевтић“ (Кусадак). Ово је први случај заједничког семинара две школе што ће бити пракса и убудуће јер се показало врло делотворна размена искустава како на самом семинару, тако и у паузама семинара.

У изузетно радној атмосфери у предвиђеном временском року испуњени су сви задати циљеви и задаци семинара, а наставницима остаје да стечено знање примене у настави.

 

Све слике НА ОВОЈ ВЕЗИ.

Advertisements

Одговори!

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s